Plante tendenser 2017

Et år er gået, et nyt er så småt begyndt. Læs her, hvilke tendenser Michala, stifter og direktør i Greenify, spår som de kommende stjerner i dit hjem. Nederst finder du Greenify teamets 2017  forskellige favoritter.

I 2016 bød vi for alvor planterne velkommen ind i hjemmet. Både de store stueplanter, de finurlige kaktusser og sukkulenter og de hængende grønne skønheder. Planter blev i højere grad indtænkt som en del af indretningen, i stedet for at være det sidste led i kæden. Et år, hvor grøn var det nye sort. Men hvad sker der i 2017?

 

En vigtig del af indretningen

Vi har vænnet os til de grønne oaser i hjemmene, og tiden er efterhånden moden til, at de helt store stueplanter indtager en central rolle i hjemmet. Valg af planter er efterhånden en lige så vigtig del af indretningen, som den rigtige sofa, spisestole eller kunst. Dine planter fortæller noget om, hvem du er som person, så derfor er de også blevet en væsentlig del af indretningen.

 

XXL planter

Strelitzia Nicolai

Jeg er helt vild med Strelitzia Nicolai. De store, dramatiske – dog bløde og organiske – blade er med til at skabe karakter i rummet. Det er ikke kun Strelitzia Nicolai, der vil gå XXL i 2017. Kentiapalmen i ‘to meter’-udgave kommer også til at vinde indpas i flere og flere hjem. De store palmeblade leder tankerne mod sydens sol, varme og kølende briser. Den formår at forvandle dit hjem til din private get away – og så er det en nem stueplante. Ficus Lyrata bliver kun mere populær i år – især som opstammet og forgrenet. En af Violinfigenens beundrere er Emil Thorup. Han har virkelig formået at skabe en misundelsesværdig afslapningskrog i denne lejlighed med en flot og stor Ficus Lyrata. Den giver rummet karakter, samtidig med at den skaber en rolig oase i hverdagen. Når man lever i en travl hverdag, er det vigtigt, at man værner om de små hyggelige stunder, hvor man kan samle kræfter og energi til nye eventyr. Jeg kan i hvert fald sagtens se mig selv sidde i et grønt hjørne med en kop urtete og samle energi til hverdagens udfordringer og muligheder.  

  

Bladene kommer i fokus

Vi har i høj grad set Monsteraens klare grønne blade have en stor plads i vores hjem. I 2017 vil planter med mere specielle og karakterfulde blade vinde indpas. Blade som har smukke mønstre, flotte farver på over- som underside. Vi bliver mere opmærksomme på de detaljer, som de enkelte planter tilfører til rummet. Calathea slægten er i særdeleshed kendt for sine inspirerende og farverige blade. Jeg synes, de mange forskellige arter skaber rum til forskellighed i udtrykket. Den smukke dyb-lilla Calathea Dottie er allerede blevet en yndling hos nogle af jer. De farvestrålende blade giver øjeblikkeligt en helt ny stemning i rummet. Den har, med sine store blade allerede indfundet sig som en favorit hos os. Calatheaer findes i så mange varianter. Nogle har stor runde blade, andre aflange og tynde blade. Nogle blade har en skinnende overflade og andre er som beklædt med fløjl (Calathea Warscewiczii er helt klart én vores favoritter). Vi er glade for at kunne tilbyde endnu flere Calatheaer på shoppen – find din favorit her!

  

Fra gulv til loft

Hvis du ikke har kvadratmeterne, modet eller ‘rumhøjden’ til en stor, smuk gulvplante, så frygt ej. Jeg tror helt sikkert, at vi kommer til at se flere hængeplanter. De formår at give rummet en helt ny indramning og indretningsmulighederne er mange! Når planter ikke er låst fast til horisontale overflader, så skabes der hurtigt en anden dynamik og stemning i rummet. Det  betyder, at du har mulighed for at få flere planter og også skabe et sundere indeklima. Med hængeplanter er du få skridt fra at have skabt den ultimative ‘urban jungle’-stemning, som kun bliver større i 2017.

  

Det minimalistiske touch

air plants

Den sidste trend i 2017 bliver Air Plants. Selvom de har været en del af Greenifys sortiment i et par måneder, så er jeg stadig helt tosset med det yndige, og nærmest skrøbeligt udseende, små levende skulpturer. ‘Når troperne møder skandinavien’ er en meget dækkende beskrivelse af deres udtryk. Air Plants giver dig mulighed for at bestemme, hvor meget de skal fylde i lejligheden. De kan sætte en enkelt på badeværelset eller på den lille hylde, eller du kan lave dine egne levende skulpturer ved at samle et par stykker og hænge dem op.  

  
  


Greenify Teamets favoritter:


 Michala:

Jeg er vild med de store planter! De giver karakter og vækker ethvert rum til live. De store planter er med til at definere højden i rummet, og så tilfører de også en helt fantastisk stemning og atmosfære. I øjeblikket har jeg selv en Strelitzia Nicolai og en opstammet Philodendron Xanadu i min stue. Begge planter har den der wow-faktor som jeg elsker – det er som om de ejer rummet. Uden store planter, synes jeg at min stue virker tom og steril. Jeg kan ikke helt sætte ord på det, men planterne gør mig så glad, hver gang jeg kommer ind i rummet. Jeg er vild med, at man med en enkelt stor plante kan transformere et rum. Et lille tip om de store planter! Når du vælger at byde en stor plante indenfor, så skal du forberede dig på mange beundrende blikke og komplimenter fra dine gæster. Det er ikke menneskelig muligt at ignorere en stor, smuk plante!

 


Louise: 

Jeg kan aldrig få for mange planter. Jo flere planter jo bedre, og de skal ikke længere kun stå på gulvet, men også hænge ned fra hylder og loft. Hængeplanter kommer vi til at se meget mere af i 2017, da de bidrager til den boheme boligtrend/urban jungle trend, vi i øjeblikket ser.

Jeg tror på, at Måneskin med dens flotte dekorerede blade, bliver populær i år og vil vinde større indpas i boligen.
Og tør man kaste sig ud i nogle mere specielle hængende plantesorter, vil jeg helt klart nævne Epifyllum Angulia med dens karakteristiske bølgende blade. Også Rhipsalis er en skøn hængeplante med et helt unikt udtryk, hvis man gerne vil skille sig lidt ud. Så går du og drømmer om en indendørs jungle i din stue, er hængeplanter et must!
 
Guldranke er ligeledes en smuk klatreplante, som er helt fantastisk. I naturen kravler de op ad træstammer som en lian – hvilket gør den ideel sammen med Ferm Livings Plant Wall.

 


Freja:

Jeg kan slet ikke få nok af alle de smukke Calatheaer. Hvert et blad er et kunstværk i sig selv og aftegningerne ser nærmest håndmalede ud. Det er så skønt, at der endelig kommer flere farver på ’blad paletten’. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har en kæmpe forkærlighed for alle planter. Men der er alligevel noget helt specielt ved Calathea Warcewiczii – om det er de små hår på stængler og blade, som får dem til at føles som velour, eller den røde underside som reflekterer lyset. Calatheaer vokser i bunden Sydamerikas regnskove, derfor er planten meget mørketolerant. Den røde underside hjælper planten med at absorbere så meget lys så muligt. Om natten folder bladene sig sammen, og foldes ud når solens stråler rammer dem. Det er simpelthen så sejt! Du skal selvfølgelig huske din nattesøvn – men prøv en enkelt gang at se på bladets smukke, naturlige bevægelse. Jeg vil også gerne lige fremhæve Calathea Stromanthe, som har nogle vildt smukke og abstrakte blade. Den er i mine øjne helt fantastisk og de grønne og lyserøde toner spiller helt eminent sammen! 

 


Sofie:

air-plants-fad-forstover1

Min favorit er uden tvivl Air Plants. De kræver ikke voldsomt meget opmærksomhed og er utroligt alsidige. Jeg elsker, at jeg, med en smule fiskesnøre, kan skabe min egen organiske skulptur, som helt enkelt hænger ned fra loftet. Et enkelt, og dog så dramatisk udtryk. Charmen befinder sig også i, at du på en helt anden og mere intim måde plejer dine Air Plants end andre, mere traditionelle planter. Et månedligt morgenbad og et ugentligt spray – et voilá – smukke Air Plants uden det helt store arbejde.