Hjemme hos Anna

Vi fortsætter vores tema, hvor vi inviterer hjem til alle i Greenify teamet, så du forhåbentlig kan blive inspireret til den grønne indretning hjemme hos dig.

Denne gang er vi hjemme hos Anna, hvor alle overflader bliver udnyttet til grønne planter.

Jeg hedder Anna, og jeg har været en del af Greenify siden maj 2020. Min rolle i Greenify er lidt all around. Jeg leverer, laver planteservice hos forskellige virksomheder i København, og så er jeg også at finde bag kassen i butikken et par dage om ugen.

Jeg har i mange år været besat af planter og haft en stødt voksende samling. Efter at jeg er begyndt at arbejde i Greenify, er min interesse for planter kun eksploderet endnu mere.

Hjemme hos Anna fra Greenify

LIDT OM MIG OG MIN INDRETNINGSSTIL

Mine planter er næsten selvssagt en meget stor del af min indretningsstil, og de sætter mere eller mindre rammen for resten af indretningen. Især på mit værelse får de lov til at boltre sig. Jeg laver meget keramik og maler også, og jeg har indrettet cirka halvdelen af mit værelse som værksted. Resten er fyldt op med planter! Så hvis man ser bort fra dem og værkstedet, består indretningen på mit værelse faktisk kun af en halvanden mands seng, et lille natbord og en beskeden kommode.

hjemme hos Anna fra Greenify

Der er ikke mange bare overflader i min lejlighed, som ikke er optaget af planter. Lige når jeg tror, at nu er der altså ikke plads til flere, formår der altid at snige sig én mere ind. Hvis der ikke er plads på gulvet eller en overflade, hænger jeg planten op på en væg – det synes jeg giver en super fed effekt. Faktisk har jeg med flere af mine hængeplanter sat rankerne op med helt almindelig tape, så det ligner, at de kravler hen ad væggen.

Hjemme hos Anna fra Greenify

Jeg er meget glad for varme farver som gul og orange, og det kan man nok også godt se, når man kigger på min indretning i stuen. Især min store, rød-orange sofa spiller en central rolle. Jeg kan godt lide, hvordan den komplimenterer de grønne planter i rummet.

Hjemme hos Anna fra Greenify

MIN YNDLINGS PLANTE LIGE NU

Min yndlingsplante er min Philodendron Congo Rojo. Den første plante, jeg virkelig forelskede mig i, da jeg startede hos Greenify. Jeg har lidt en ting for planter med røde blade, og denne showstopper er ingen undtagelse. Det er også klart den af mine planter, som flest kommenterer på, når de træder ind i min lejlighed. Den er så stor og karakterfuld med sine blanke, mørkerøde blade.

EN PLANTE JEG ØNSKER MIG

Jeg vil rigtig gerne have et Opstammet Gummitræ. Den eneste grund til, at jeg ikke har anskaffet mig et endnu er, at jeg ikke helt ved, hvor jeg skulle få plads til det. Men jeg skal nok få den presset ind en dag! Udover et Opstammet Gummitræ, vil jeg enormt gerne have en Philodendron Glorious, som er en hybrid mellem Philodendron Gloriosum og Philodendron Melanochrysum. Den er desværre rigtig sjælden og svær at få fat på, medmindre man er villig til at betale en formue for den. Så når jeg en dag køber en, bliver det virkelig en investering i min plantesamling.

Opstammet gummitre fra Greenify

MIT BEDSTE PLANTETIP

Mit bedste plantetip er nærmere et tip om en mindful tilgang til plantepasning, end det er et praktisk pasningstip. Det er nemlig at indse, at det er uundgåeligt, at planter bare vil dø af og til. Jeg har brugt meget tid på at ærgre mig over, at mine planter har haft det skidt, og følt mig som en dårlig planteforælder. Sandheden er, at planter bare af og til vil gå til. Det er ikke altid lige nemt at forudse for eksempel insektangreb eller hårde sæsonovergange. Planter kan have meget forskelligt temperament. Ofte har man bare bedre kemi med nogle planteslægter end andre, og det er helt okay. Engang gik jeg meget op i, at jeg bare skulle have vildt mange planter. Gennem årene er jeg dog blevet bedre til at smide planter ud, hvis de er blevet grimme. Det betyder, at jeg nu nyder resten af min samling meget mere.

Jeg har tit fået at vide, at mine planter ser meget sunde og velholdte ud. Det skyldes selvfølgelig i høj grad, at jeg går op i at passe dem og sætter mig godt ind i deres behov. Men en del af grunden er altså også, at jeg er blevet god til at erkende, når en plante er nået til et punkt, hvor den nok aldrig bliver flot igen, og så sige farvel til den.