Hjemme hos Lasse

Vi fortsætter vores tema, hvor vi inviterer hjem til alle i Greenify teamet, så du forhåbentlig kan blive inspireret til den grønne indretning hjemme hos dig.

Denne gang er vi hjemme hos Lasse, hvor planterne spiller en central rolle for resten af indretningen.

Jeg hedder Lasse og er PR & SoMe-koordinator i Greenify. Min dag i Greenify foregår primært på vores kontor og i fotostudiet. Her laver jeg content til vores sociale medier og skyder produktbilleder til webshoppen. Derudover sker det også, at du kan finde mig bag kassen i vores fysiske butik.

Jeg startede i praktik hos Greenify i 2017 som en del af min uddannelse som Designteknolog og i 2019 vendte jeg hjem til junglen.

Jeg har altid haft interesse for planter lige så længe jeg kan huske og siden jeg blev en del af Greenify er interessen bestemt ikke blevet mindre. Den er kun blevet større og en del planter rigere.

Hjemme hos Lasse - stue

LIDT OM MIG OG MIN INDRETNINGSSTIL

Jeg bor i en lejlighed på Amager. Efter den helt store lejlighedsjagt, som jeg troede aldrig skulle få en ende, fandt jeg endelig den helt perfekte lejlighed! Jeg købte lejligheden i sommeren 2019, hvor jeg faldt for den generøse loftshøjde, den smukke stuk og det helt fantastiske lysindfald i stuen. Tæt på at være den afgørende købsfaktor, når man er lidt af en plantenørd som kun ønsker de bedste vækstbetingelser for sine planter.

Min indretningsstil er nok meget enkel og minimalistisk. Jeg kan godt lide at have et ‘clean space’ med en følelse af masser af luft. Jeg har ikke udfordret farvepaletten vildt og voldsomt, men indrettet mit hjem med organiske farver og masser af lyst træ. Planterne er en vigtig del af indretningen hjemme hos mig. De spiller en central rolle for resten af indretningen og er med deres dybe, grønne farve med til at bryde de lidt neutrale farver i lejligheden.

Hjemme hos Lasse - stue

Jeg har vestvendte vinduer i min stue hvilket betyder, at der er rigtig gode betingelser for planter der elsker masser af lys. Dog skal man være opmærksom på, at vestvendte vinduer får den fulde eftermiddags- og aftensol. Det kan være overraskende stærk om sommeren og der kan blive virkelig varmt! Derfor har jeg kun planter i min stue som kan tåle det kraftige sollys og de varme temperaturer. Jeg har en kærlighed for store planter og i min stue kan man bla. finde en ViolinfigenStrelitzia Nicolai og Philodendron Congo. Alle disse planter er forholdsvis tykbladet hvilket betyder, at de bedre kan håndtere meget varme solskinsdage og vandrende sollys.

Hjemme hos Lasse - køkken

PLANTER I ALLE RUM

Planterne har også fundet vej til køkkenet og er langsomt ved at overtage rummet. Der kommer ikke specielt meget sollys ind i mit køkken, hvorfor jeg primært kun har Guldranke og Hjertephilodendron. Det er to meget taknemmelige planter. De trives begge bedst i indirekte sollys, men har det også ganske fint på placeringer med forholdsvis svage lysforhold. De kræver minimal pleje og kan under de rette forhold vokse sig kæmpestore! Alle planter i mit køkken kommer faktisk fra små stiklinger jeg har taget fra mine andre planter. 

Vinduespladsen i køkkenet er med tiden blevet omdannet til en stiklingestation. At lave stiklinger af sine planter er en god måde hvorpå man kan udvide sin plantesamling helt gratis! Man kan lave stiklinger på flere måder, men jeg foretrækker at lave dem i vand. Formering i vand synes jeg personligt er lidt nemmere at kontrollere og så skaber det et miljø med konstant fugt til stiklingen, hvilket fremmer dannelsen af rødder. Jeg har efterhånden lavet en del, så det er meget sjældent at mine gæster går fra min lejlighed uden at få en stikling med på vejen.

Hjemme hos Lasse - soveværelse

I soveværelset er der heller ikke voldsomt meget sollys i løbet af dagen – primært morgenlys, hvilket ikke er det mest effektive for planter. Derfor har jeg bla. en Monstera Deliciosa (som virkelig trænger til en større krukke) da det er en forholdsvis mørketolerant plante. Jeg er vild dens karakterfulde blade med de karakteristiske dybe fliger.

MIN YNDLINGS PLANTE LIGE NU

Jeg er glad for alle mine planter, men min Philodendron Congo er noget helt
specielt! Jeg købte den hos Greenify tilbage i 2018 og siden da er den blevet kæmpe stor. Den er lidt kongen af lejligheden og så tilfører den ægte junglestemning til resten af indretningen. Jeg er pjattet med dens store, tykke blade og fyldige volumen. Den velsigner mig jævnligt med nye blade og så passer den faktisk lidt sig selv!

EN PLANTE JEG ØNSKER MIG

Som jeg nævnte tidligere har jeg lidt en forkærlighed for store planter. Jeg har højt til loftet, hvilket giver mig mulighed for at have store planter. Jeg går lidt og dagdrømmer om en stor Forgrenet– eller Opstammet Violinfigen i en glaseret krukke. Min Philodendron Congo trænger til lidt kamp om opmærksomheden, så jeg tænker at sådan et træ vil kunne gøre noget fedt for resten af indretningen i lejligheden.

MIT BEDSTE PLANTETIP

Begynd i det små. Det er ikke nødvendigt at gå fra nul til indendørs jungle med det samme. Kend dine grænser og hold din plantesamling til noget du kan administrere. Det skal være sjovt og hyggeligt at have planter. Plantepleje behøver ikke at være et fuldtidsjob. Når først du har den grundlæggende rutine, er det ingen sag at have planter, men derimod en meget givende måde at bringe lidt liv til sit hjem. 

Derudover er det altid en god idé at overveje lysforholdene i sit hjem inden man anskaffer sig en ny plante. Det kan være hjerteskærende at bringe den perfekte plante hjem for kun at se den langsomt gå til, fordi den ikke har de rigtige vækstbetingelser.