De største plantetrends i 2023

Det er blevet tid til at se nærmere på én af de helt store plantetrends i 2023 – planter med store fyldige blade, der ikke er bange for at vise sig frem. Og en fortsættelse af tendensen i 2022, hvor planter gerne må fylde noget i hjemmet. 

Plantetrenden har været på vej siden “bloggerplanten” Monstera gjorde sit comeback tilbage i 2016 og de smukke blade bragte junglen ind i stuerne. Siden er fascinationen af Monstera-planten kun gået i én retning og vi ser flere og flere dyrke planten til nye dimensioner og med det formål at få plantens blade store, fyldige og fyldt med de karakteriske huller. Vidste du at bladenes huller har til formål at give mulighed for lyset at trænge igennem til bladede længere nede på planten?

Hos Greenify ser vi også en øget interesse i “Kæmpe Monstera” som statement piece hos vores virksomhedskunder, der med få planter nemt kan skabe et grønt miljø der gør stort indtryk.

 

kæmpe monstera fra greenify

 


 

Hop med på 2023’s plantetrends med disse majestætiske planter!

Vi har udvalgt en række planter, der utvivlsomt vil gøre et stort indtryk i dit hjem og som med sine luftrensende egenskaber vil forbedre dit indeklima.

 

Strelitzia Nicolai

strelitzia nicolai fra greenify

Planten stammer fra Sydafrika og kom til Europa i 1800-tallet, hvor den er navngivet efter den engelske Kong Charles III’s kone, Hertuginde Charlotte van Mecklenburg-Strelitz. Planten betragtes desuden som et symbol på frihed, udødelighed, glæde og paradis. Mange kender også planten under det danske navn “Paradisfugl” grundet dens blomster, som ligner paradisfugle fra junglen.

 

Calathea Orbifolia

calathea orbifolia fra greenify

Planten stammer fra Brasilien & Bolivia og er kendt for sine store stribede blade. Den vokser naturligt på skovbunden og foretrækker et fugtigt miljø med indirekte lys. Planten fås i flere størrelser og kan både sætte sit karakteristiske præg på dit hjem på gulvet, i karmen eller på hylden. Dens kærlighed til den høje luftfugtighed gør den idéel som plante på badeværelset. Planten symboliserer “en ny start”.

 

Philodendron Congo

Philodendron Congo fra Greenify

De store, grønne blade giver et fantastisk udtryk til din indendørs jungle. Philodendron ‘Congo’ vokser ikke så meget i højden, men til gengæld har den en skøn volumen. Hvis planten passes godt, så skyder den jævnligt nye blade. Philodendron Congo er medlem af den store Arum familie, ligesom Monstera og Fredslilje, og den røde udgave Philodendron Congo Rojo. Planten stammer fra Central- og Sydamerika, hvor klimaet er varmt og fugtigt. Philodendron betyder, på latin, elsker træer. Dette stammer fra plantens naturlige ønske, om at klatre op ad andre træer i de tropiske skove.

 

Fredslilje

fredslilje fra greenify

Fredslilje (Spathiphyllum wallisii) stammer fra Sydamerika, hvor den trives i det tropiske klima. Bladene er store og karakterfulde, og den skyder ofte fine hvide blomster. Det er en meget taknemmelig plante, der trives bedst i indirekte sollys, men den kan også trives på de lidt mørkere placeringer. Fredsliljen er en smuk stueplante, som passer perfekt til dem der ønsker sig en stor gulvplante der er let at passe. Planten er kendt for at være særligt luftrensende. Planten symboliserer fred, harmony, håb & healing.

 


 

Altid særligt indkøbte planter i vores butikker

Hvis du vil finde yderligere inspiration eller se mange flere planter med store fyldige smukke blade, så kig ind i vores butikker, hvor vi løbende giver plads til tidens trends og smukkeste eksemplarer. Du kan også tage et kig på vores store udvalg af stueplanter her.

 

Godt & grønt nytår!

// Hold øje med Plantebloggen hvor vi altid giver de bedste tips og tricks til dine planter!