De største plante tendenser 2022

Nyt år, nye planter og HELT nye tider. I 2021 var vi mange som bragte masser af grønne planter ind i vores hjem for at forgrønne tilværelsen i en noget speciel tid . Vi fik for alvor øjnene op for de grønne glæder og deres positive effekt på vores mentale velvære. 

Læs hvilke planter og grønne tendenser Greenify ser som de største trends i 2022.


ET ‘BOTANISK BOOM’

Interessen for planter har aldrig været større. Under pandemien oplevede vi et ‘botanisk boom’ og folk har ikke kunne få nok af, at fylde deres hjem med smukke, grønne planter. Interessen var stor allerede før pandemien, men denne entusiasme vil kun blive større 2022. 

Vi fik for alvor øjnene op for de grønne glæder og deres positive effekt på vores mentale velvære. Planter og træer er ikke længere kun til pynt i hjemmet, men bliver i højere grad indtænkt som en integreret del af indretningen. Planter bringer glæde og tilfører liv til ethvert rum så ubesværet. De seneste års Corona epidemi har tvunget mange af os til at opholde mere hjemme. Det har derfor aldrig været vigtigere at omgive sig med grønne planter. “More is more” er tilbage og vi vil have naturen helt ind i hjemmet – og gerne masser af den i alle rum! 

PLANTENØRDERI

I 2021 fik rigtigt mange af os øjnene op for, hvad det er, planter egentlig kan og vi begyndte i højere grad at dykke dybere ned i planteuniverset. Denne entusiasme vil kun blive større i 2022. Vores forhold til planter har ændret sig. Vi vil lære mere om vores planter og dyrke plantenørderiet i højere grad end nogensinde før. Vi har fundet ud af hvor meget det giver os, når vi har succes med en plante og det er utroligt givende når vi ser, at vores planter trives og skyder nye blade.

I 2022 vil vi gerne gå lidt ekstra for, at vores planter har det godt og gøre endnu mere for vores grønne venner. Vi vil se flere der investerer mere tid i at tage sig ekstra godt af deres planter. Planteplejeprodukter i alle afskygninger vil i højere grad blive en mere normal del af det at have planter. Vækstlamper, plantebøger, mosstokke, næringstilskud og andre plantegadgets vil blive en af de helt store tendenser i 2022.

Greenify plantepleje - Plante Tendenser 2022

Vi har sammensat et Plantepleje Kit hvor du får alt du skal bruge til at få succes med din indendørs jungle. Vores Plantepleje kit er skabt til plantenørden, den spirende begynder eller til dig som blot ønsker at give dine grønne planter lidt ekstra kærlighed. I pakken får du nogle af vores mest populære planteplejeprodukter. De er lavet med de bedste råvarer som giver sunde og stærke planter.

Plantepleje Kit fra Greenify - Plante Tendenser 2022

Selvvandingsglas er allerede blevet en af de mest populære plantegadgets og det forstår vi virkelig godt. De gør vandingen derhjemme både lidt nemmere og meget flottere. Det er især dekorative selvvandere produceret i klart glas, som har fundet hjem i stuerne. Selvvandingsglas er ideelle, hvis du skal væk fra dine planter eller blot er glemsom med vandingen. De mange forskellige designs gør det nemt at finde dem, der kan passe til din indretning.

Selvvandingsglas fra Greenify - Plante Tendenser 2022

VELKOMMEN TIL JUNGLEN

Store, fyldige planter med junglelignende karaktertræk, der fører tankerne mod tropperne, vil igen blive et stort hit i 2022. Vi kan ikke få nok af planter og mange af os har efterhånden skab vores egne små urbane jungler i vores hjem. Vi vil have naturen helt tæt på. Vores planter må gerne være ægte at se på med stamme, volumen og frodighed, og derfor vil der igen i år være stor interesse for frodige og eksotiske gulvplanter. 

Bregner vil gøre sig et comeback og vi vil komme til at se dem i alle afskygninger. Specielt Asplenium Nidus vil vi se meget mere til i 2022. Asplenium Nidus er en taknemmelig plante som ikke er lige så krævende som andre Bregner. I naturen lever bregnen som en epifyt, hvor den vokser fredfyldt på store træer. Plantens blade er samlet i en roset, som den i sine naturlige omgivelser bruger til at opsamle regnvand og nedfaldne blade. De nedfaldne blade og andet organisk materiale nedbrydes herefter langsomt, for at give planten en stabil kilde til næringsstoffer

Philodendron planter vil fortsat være en af de mest populære og alsidige stueplanter. Philodendron Goeldii er den ultimative jungleplante som vi ser vil komme på manges ønskeliste. Philodendron Goeldii er med sin unikke, spirallignende bladstruktur den perfekte plante til dig, der elsker anderlede, tropiske planter. Planten stammer fra Sydamerika hvor den vokser op af store træer dybt inde i regnskoven.

Schefflera Amate er et godt valg, da det er en yderst nem plante til hjemmet. De smukke paraplyformede blade giver planten et karakterfuldt udtryk. Den er egentlig en gammel kending i vores hjem, og var i 1960’erne er storfavorit, måske da den har den perfekte balance mellem højde og volumen.

Jungleplanter fra Greenify - Plante Tendenser 2022

STOR, STØRRE, STØRST

Store planter og i særdeleshed opstammede træer er virkelig blevet det nye ‘sort’. De store og skulpturelle planter får centrale placeringer i vores hjem og er med til at definere, måden vi indretter os på. Deres vilde og ukontrollerbare udtryk, hvor det rå møder det raffinerede giver personlighed og karakter. Planterne understreger det ‘perfekte uperfekte’, og inviterer naturen ind i vores stuer, med et frisk pust i den mere stringente skandinaviske minimalisme. 

Ficus Audrey (Ficus benghalensis ‘Audrey’) stammer oprindeligt fra Asien. Det er blandt de største træer i verden og er Indiens nationaltræ. Hvis du er vild med de klassiske Gummitræer, er denne Ficus helt sikkert også noget for dig. Bladene er ikke lyse så tykke og blanke, som Ficus elastica. Til gengæld har den flotte grønne blade med fine lyse tegninger.

Kæmpe Opstammet Gummitræ (Ficus Elastica ‘Robusta’) er et smukt træ som vil pynte et hvert hjem. Planten kommer fra Asien og er én af de mest populære Ficus-arter. Dette smukke træ giver karakter til et hvert hjem. Træet er relativt nemt at holde, hvis det står lyst og får tiltrækkeligt med vand.

Kæmpe Forgrenet Violinfigen (Ficus Lyrata) er en populær stueplante med smukke violinformede blade. Violinfigen bliver allersmukkest på en plads i inddirekte lys, hvor den kan få lys fra flere sider samtidig – og ellers roteres med jævne mellemrum.

Store træer fra Greenify - Plante Tendenser 2022

STORE KRUKKER MED KANT

En smuk plante fortjener en smuk krukke. Planter og krukker udgør en helhed, og i år er der ikke så mange regler, når det kommer til farver. Dog vil de unikke glasurer komme til at fylde, ligesom vi vil se krukker i forskellige jordfarver. I år vil vi også ”lege” endnu mere med keramik – gammelt som nyt, og vi kommer særligt til at se keramik i finurlige faconer, herunder krukker formet som ansigter eller potter med næse på, men også gamle krukker og loppefund. I takt med at vi dyrker det grønne univers mere og mere, er vi også blevet mere bevidste om, hvordan vi kan sikre vores planter de bedste betingelser, så de holder så længe som muligt. Krukker er praktisk talt som et møbel, der kan have ualmindelig lang levetid, så derfor fokuserer vi i grad på krukkernes karakter end set tidligere.

Find alle krukker lige her!

Store krukker fra Greenify - Plante Tendenser 2022

STIKLINGER

Hvorfor ikke dele din plantepassion med andre? Vi oplever i højere grad at stiklinger fra nær og fjern er en del af den grønne hobby. Der findes mange forskellige fora, hvor samtalernes omdrejningspunkt er stiklinger og formering. Stiklinger bruges til at give eksisterende plante mere fylde i krukken eller til at give videre til en heldig planteven. Der findes flere forskellige måder at formere planter på, som afhænger af planten. Nogle planter formeres i vand, andre formeres oven på jord.

Formering i vand er en fremragende metode, når det er planter med stængler, herunder Monstera, Guldranke og lignende planter. Få alle nødvendige remedier til at lave dine egne stiklinger med vores Stiklinge Kit.

Lav stiklinger med Greenify - Plante Tendenser 2022

MÆRKVÆRDIGE PLANTER

Interessen for unikke og anderledes planter, som skiller sig ud og skaber blikfang, vil blive større. Vi vil i højere grad være på udkig efter planter der afviger fra de klassiske. Karakterfulde blade, enten i form af størrelse, farve eller mønster vil være en tydelig tendens i 2022. På samme måde som plantenørderi er blevet en helt naturlig del af manges hverdag, så er jagten på unikke planter virkelig gået ind. Det bedste ved dette er, at alle planter er unikke og vokser i forhold til de input, som de får i form af lys, vand og næring. Du kan derfor selv være mere til at præge dine planters karaktertræk og eksperimentere med dine planters udtryk.

Karakterfulde planter fra Greenify - Plante Tendenser 2022

Polyscias ‘Fabian’ stammer oprindeligt fra de tropiske egne. Den er kendt for sin buskede natur og dekorative blade. De er noget mørkere i nuancen end mange andre stueplanter, hvilket giver den mulighed for at stå frem blandt mange.

Monstera Adansonii er en lidt anderledes stueplante, som blev meget populær for et par år siden, lige som sin slægtsfælle Monstera Deliciosa. Den stammer fra regnskovene i Syd- og Mellemamerika. Den tropiske plante har et specielt og anderledes udtryk, som gør den til et oplagt plantevalg.

Begonia maculata er en smuk og anderledes stueplante, der oprindeligt stammer fra Sydamerika. Med den rette pleje vokser den sig hurtigt stor. Den behøver ikke overdreven opmærksomhed, så længe du placerer den i nærheden af et vindue og vander den når jorden er tør. Jo mere lys den får, jo tydligere bliver de smukke tegninger på bladene. Beskyt den dog lidt for de kraftige solstråler om sommeren.

 

Plante Tendenser 2022 - Greenify