De største plante tendenser 2020

Greenify Plante Tendenser 2020

Planter har for alvor vundet indpas i vores hjem og bliver i højere grad indtænkt som en integreret del af indretningen. Den grønne tilværelse med frodige planter er kommet for at blive og der vil bestemt ikke blive skruet ned for jungle stemningen i 2020 – faktisk lige det modsatte. Mange af de tendenser vi har set i 2019 vil fortsætte i 2020, bare med endnu tydeligere fortegn. I 2020 vil det rå og naturlige komme til at præge plantetrenden. Vi kan ikke få nok af planter og vi vil have naturen helt ind i stuerne!

Læs her, hvilke plante tendenser Michala, stifter og direktør i Greenify, ser som de største trends i 2020.


PLANTER ER FOR ALLE

Monstera-Greenify

Noget af det mest givende ved at eje en Monstera er, at se planten skyde nye blade med de karakteristiske spaltede blade, men vær tålmodig – det kan tage tid for unge monstera planter, men det vil bestemt være ventetiden værd!

Det er helt fantastisk at opleve hvordan planter er blevet en stor del af vores bevidsthed – vi shopper planter til vores eget hjem og giver planter i gave for at glæde dem vi holder af. Planter bringer så meget glæde og giver masser af liv til ethvert hjem, og det er dejligt at opleve hvordan planter virkelig er blevet allemandseje.

Det planterige liv i den travle storby, hvor naturen til tider kan føles lidt på afstand, er for mange ikke kun blevet en hobby, men nærmere en livsstil. Plantenørderi bliver dyrket i stor stil og vi er blevet grebet af det at dyrke og se planterne gro. Vi har fundet ud af hvor meget det giver os, når vi har succes med en plante og det er utroligt givende når vi ser vores planter trives og skyder nye blade.

Vi er blevet modigere og tør i større grad at eksperimentere mere. Vi har fået mere erfaring og tør kaste os ud i mere avancerede planter, selvom de kræver mere pleje og opmærksomhed. Vi oplever at flere kunder viser oprigtig interesse for planternes baggrund og der bliver stillet flere planterelaterede spørgsmål. Vi vil vide hvor vores planter stammer fra, hvorfor de vokser som de gør og hvordan de trives bedst muligt.

Vi gør altid meget ud af at minde vores kunder om, at planter er for alle! Det er vigtigt at man ikke overkomplicere det at have planter. Der findes planter der kan trives i alle hjem. Man skal ikke være bange for at prøve sig frem, indtil man har fundet den rette plante til den rette placering.

TILBAGE TIL NATUREN

Planter fra Greenify

Som et frisk pust til den skandinaviske minimalisme, vil vi i 2020 have naturen helt ind i hjemmet – og gerne masser af den i alle rum! Der vil blive skruet op for jungle stemningen. Planterne rykker os tættere på naturen og hjælper os til at dyrke langsommeligheden i vores hektiske liv. Måden vi bruger planter, har ændret sig. De er ikke længere bare til pynt. De bliver indtænkt som en mere integreret del af indretningen. 

MICHALAS FAVORIT PLANTER MED STOR VOLUMEN TIL DIN URBANE JUNGLE:

Philodendron CongoPhilodendron Goeldii, Schefflera AmatePhilodendron Xanadu

Store planter med volumen fra Greenify

Det raffinerede der møder det naturtro vil blive hyldet. Store rustikke træer med stamme. Planter med knold eller synlige rødder, komplimenteret i store jordfarvede krukker med glaserede overflader, vil blive et stort hit i 2020. Vi vil have store planter med karakter som skiller sig ud og vækker opsigt i vores hjem.  

MICHALAS FAVORIT TRÆER MED STATEMENT EFFEKT:

Forgrenet ViolinfigenOpstammet GummitræLykkekastanjeOpstammet Violinfigen.

Store traer med stamme fra Greenify

 

GENSYN MED ORKIDEEROrkideer fra Greenify

I 2020 vil vi se mere til stueplanter med blomst. Selvom grønne planter er helt fantastiske er der noget helt særligt over, når vores planter vælger at berige os med de fineste blomster – et resultat af, at vores plante trives og vi har opfyldt de rette vækstbetingelser.

Orkideer vil gøre sig et comeback på plantescenen, men det vil ikke være de traditionelle og ensartede orkideer du kan finde i det lokale supermarkedet, der vil stjæle opmærksomheden. Orkideer af den mere “sjældne” slags, der adskiller sig på vilde og anderledes former med godt knald på farverne, vil vi se meget mere til.

 

TØRREDE BLOMSTER Toerret buketter fra Greenify

I 2019 tog vi virkelig tørrede blomster til os – og denne trend tager vi bestemt med os ind i 2020. Den stigende interesse for “evighedsbuketter” afspejler det øgede fokus, der er kommet på bæredygtighed. Det er samtidig en bevidst afstandtagen fra ‘køb og smid væk’ kulturen. Vi er blevet mere bevidste om vores forbrugsvaner. Vi stiller større krav til de produkter vi køber. Vi vil have produkter der holder længere og afspejler vores personlighed. 

Tørrede buketter kan sammensættes i alle mulige afskygninger og det er virkelig kun fantasien der sætter grænser. I 2020 vil vi have knald på farverne, men det simple og naturlige look vil stadig være populært. Vi vil se endnu mere til tørrede buketter, som afspejler sæsonens farver.

PLANTERS EFFEKT PÅ VORES MENTALE VELVÆRE

Vi har brug for planter i vores liv. Planter ser ikke bare godt ud, men vi er blevet mere bevidste om planters positive effekter. Planter sikrer et bedre indeklima og har indflydelse på vores mentale helbred.   

Luftrensende planter var noget der optog mange i 2019. Som udgangspunkt er ALLE planter luftrensende, og jo flere jo bedre, men nogle planter har vist sig at have særligt luftrensende egenskaber.

MICHALAS FAVORIT PLANTER MED SÆRLIGT LUFTRENSENDE EGENSKABER:

GummitræGuldrankeSansevieria og Philodendron Silver Sword

Guldranke-Greenify

Guldranken er den perfekte begynderplante! Nok en af de letteste stueplanter at passe, selv hvis du typen der ofte glemmer at vande dine planter.

Luftrensende planter vil stadig være en trend vi tager med os ind i 2020, men fokus vil mere gå over i planters positive effekt på vores mentale velvære.

Undersøgelser har vist, at planter forbedrer vores humør, produktivitet og koncentration. Derudover er de med til at reducerer stress, træthed og sygedage. Meget af dette har stærk forbindelse til den måde vi nu bruger planter end tidligere. Planter i indretningen er ikke længere bare til pynt. Planter er med til at skabe en base som indgyder ro. Et sted, hvor vi kan dyrke langsommeligheden. En kontrast til det travle og hektiske liv, vi i dag lever i storbyen hvor alt skal gå hurtigt.


Michala_CEO

OM MICHALA KJÆR-HOLM, STIFTER OG DIREKTØR

Michala stiftede Greenify i foråret 2015, med et brændende ønske om at gøre det nemmere at indrette sig med planter i storbyen, ude som inde. Michala er Greenify’s hjerte og sikrer, at Greenify’s koncept fortsat udvikler sig og bliver ved med at være Københavns sejeste online planteshop.