HJEMME HOS FREJA

Hjemme hos freja


Som noget nyt laver vi en række inspirerende blogindlæg, hvor vi inviterer hjem til alle i team Greenify.

Denne gang er vi hjemme hos Freja, hvor det er planterne der sætter dagsordenen for resten af indretningen i hendes hjem.


Freja_gartner

 HJEMME HOS FREJA

Jeg hedder Freja, og startede som gartnerelev hos Greenify i november 2016. I maj 2018 blev jeg færdiguddannet, hvorefter jeg startede på fuldtid. Jeg har stået for en række forskellige opgaver, bl.a. at tilplante alle bestilte planter på vores gartneri, levere planter, rådgive kunder og yde planteservice hos vores virksomhedskunder. Som tiden er gået, og vi har fået flere faste planteservicekunder, bruger jeg i dag størstedelen af min tid på planteservice. Jeg kan rigtig godt lide, at hjælpe folk med deres planter.  

Hjemme hos Freja

LIDT OM MIG OG MIN INDRETNINGSSTIL

Jeg bor i en lejlighed på Nørrebro. Jeg flyttede ind for næsten 7 år siden i en lille etværelses uden bad. For 3 år siden fik jeg muligheden for at købe nabolejligheden. Efter sammenlægningen var der en del renoveringsarbejde, da den lille lejlighed var i meget dårligt stand. Heldigvis gav det også rig mulighed for, at jeg kunne sætte mit eget præg på lejligheden. Jeg elsker min stue, som er tapetseret med orange tapet, og i en gammel døråbning er der blevet sat en gammel blyindfattet rude i, som giver et fantastisk farverigt lys når solens stråler rammer den. 

Jeg var meget begrænset når det kom til indretning i den lille lejlighed, men nu er der virkelig mange muligheder. Min passion for planter startede for 5-6 år siden, og det er dejligt at bo i en stor lys lejlighed, der gør det muligt at have store planter, der faktisk også trives. I mange år købte jeg flere planter om måneden. Nu er jeg begyndt at fokusere på kvalitet frem for kvantitet, og jeg har ryddet meget ud i min samling de sidste par år. Nu er det sjældent at jeg køber planter. Hovedårsagen er, at jeg simpelthen ikke har plads til flere, men jeg vil også gerne give dem jeg har ekstra meget kærlighed, så de kan vokse sig store og smukke.

 

Hjemme hos freja

Hjemme hos Freja er det planterne der sætter dagsordenen for resten af indretningen i hendes hjem.

Det er planterne der sætter dagsordenen for resten af indretningen. Planternes behov kommer først, og så må møblernes placering komme bagefter. Hvis man fjerner alle planterne fra lejligheden, er der egentlig ikke så meget tilbage. Jeg har rigtig mange opsatser, borde og hylder, som kun bliver brugt til planter. De fleste møbler i lejligheden er fundet brugt. Jeg gider ikke bruge mange penge på møbler, og jeg synes det er federe at finde noget med personlighed, som man ikke ser så mange andre steder.

Hjemme hos Freja

MIN YNDLINGSPLANTE FOR TIDEN

Jeg synes at det er svært at vælge en yndlingsplante. Jeg elsker alle mine planter, men jeg har altid haft en stor kærlighed til Philodendron slægten. Jeg har derfor rigtig mange forskellige arter. De fylder rigtig meget, hvilket nogle gange skaber lidt udfordringer. Jeg har tre store Philodendroner, og de er alle hævet fra gulvet, da det giver mere plads til både planten og resten af interiøret. Min ældste plante er min Philodendron xanadu. Den fik jeg af min mor da jeg flyttede hjemme fra. Den har det ikke helt på toppen i øjeblikket, da den har været angrebet af nogle lus. Heldigvis er den i bedring. 

EN PLANTE JEG ØNSKER MIG

Opstammet gummitre fra Greenify

Opstammet Gummitræ fra Greenify.

Jeg ønsker mig et Opstammet Gummitræ. Jeg har egentlig ikke plads til den,  men jeg kunne vildt godt tænke mig at have det som en del af min samling. I løbet af det seneste år, er jeg blevet meget vild med store planter der ligner træer.

MIT BEDSTE PLANTETIP

Hvis du nogenlunde ved, hvor din plante oprindeligt gror, har du en ret god indikator for hvor din plante skal placeres og hvordan den skal passes. Ved at kigge på bladenes form og tykkelse, kan man som regel finde frem til, hvilke forhold planten skal have for at trives. Det er vigtigt, at en plante får det lys og det vand den har behov for.