Sensommerens Skønne Stauder: Farve og Duft i Haven

Når vi nærmer os sensommeren, er det tid til at nyde de smukke stauder, der fortsat blomstrer og giver haven farve og liv.

Her er fem stauder, der blomstrer nu og ind i sensommeren, og som vil tilføje både skønhed og duft til din have:

Storkenæb Geranium 'Dreamland'

Geranium 'Dreamland' er en vidunderlig staude, der er kendt for sine bløde lyserøde blomster og kompakte vækst. Den begynder at blomstre tidligt på sommeren og fortsætter langt ind i sensommeren. 'Dreamland' er ideel til både bede og krukker, og dens løv forbliver attraktivt hele sæsonen. Denne storkenæb er desuden nem at passe, trives i sol til halvskygge og kræver minimal vedligeholdelse.

Læs mere her

Salvie 'Sensation Blue'

Salvie 'Sensation Blue' er en pragtfuld plante med dybblå blomsterstande, der tiltrækker bier og sommerfugle. Blomstringen starter i forsommeren og fortsætter indtil sensommeren, især hvis de visne blomster fjernes regelmæssigt. Denne salvie elsker solrige placeringer og veldrænet jord. Dens duftende løv og klare blå blomster gør den til en favorit i mange haver.

Læs mere her

Røllike 'Alba'

Røllike 'Alba' er kendt for sine flade, hvide blomsterskærme, der kan give et elegant udseende til enhver have. Blomstringen finder sted fra midten af sommeren og kan fortsætte til tidligt efterår. 'Alba' trives bedst i fuld sol og er tørketolerant, hvilket gør den perfekt til mere krævende voksesteder. Røllikens blomster kan også bruges som snitblomster og tørres til dekorative formål.

Læs mere her

Lavendel 'Hidcote Blue'

Lavendel 'Hidcote Blue' er en klassisk lavendelsort med dybblå blomster og en intens duft. Denne lavendel blomstrer fra midt på sommeren og ofte langt ind i sensommeren. 'Hidcote Blue' er ideel til at skabe strukturerede bede og kan også bruges som kantplante. Lavendelen foretrækker fuld sol og veldrænet jord, og dens duft tiltrækker både bier og sommerfugle, hvilket skaber liv i haven.

Læs mere her

Indianermynte Anisisop 'Blue Fortune'

Indianermynte Anisisop 'Blue Fortune' er en fantastisk staude med tætte spir af blå blomster, der er elsket af bestøvere som bier og sommerfugle. Den blomstrer fra midten af sommeren og ind i sensommeren. Denne plante trives i fuld sol og veldrænet jord, og den er både tørketolerant og nem at dyrke. 'Blue Fortune' tilføjer ikke kun farve, men også en dejlig anisduft til haven.

Læs mere her

Tips til Vedligeholdelse

For at sikre, at dine stauder blomstrer optimalt, er det vigtigt at give dem den rette pleje. Fjern visne blomster regelmæssigt for at fremme ny blomstring. Vand dine planter dybt, men sjældent, for at opmuntre dyb rodvækst. Husk også at gøde dine stauder i foråret og igen midt på sommeren for at give dem de nødvendige næringsstoffer.

Se hele udvalget af stauder her