Hjemme hos Sofie

Som noget nyt laver vi en række inspirerende blogindlæg, hvor vi inviterer hjem til alle i team Greenify. Denne gang er vi hjemme hos Sofie, hvor planterne er en vigtig del af hyggen i hendes fine taglejlighed på Amager.

 

LIDT OM MIG OG MIN INDRETNINGSTIL

Jeg hedder Sofie og er marketingansvarlig hos Greenify. Jeg varetager desuden den daglige drift af greenify.dk med alt hvad det indebærer. Jeg startede i praktik hos Greenify i 2016, hvorefter jeg var studentermedarbejder indtil jeg var færdig med at studere. I 2017 blev jeg ansat på fuldtid, så planter har fyldt meget i mit liv de seneste år.

Jeg bor på Amager sammen med min kæreste, Christian. Vi har boet i København i fire år og flyttede meget rundt i starten, som nogle nok kan nikke genkendende til. Vi købte vores lejlighed sidste år og er først nu ved at være helt på plads efter lidt renovering og istandsættelse. 

Vores hjem er vores base, så det er meget vigtigt for os at der er hyggeligt. Planterne er en vigtig del af hyggen, så derfor er det også vigtigt, at der er grønt blikfang uanset, hvor du befinder dig. Der er ikke en stringent stilart vi indretter os efter og mange af vores ting har en historie med sig. Jeg er nok rimelig dårlig til at skille mig af med ting som har affektionsværdi. Jeg har eksempelvis en kasse fyldt med gamle fødselsdags- og konfirmationskort – det samme gør sig gældende for vores planter. At følge deres udvikling og vide, at det er på grund af min (læs; Christians) kærlighed at de skyder og får nye blade gør mig stolt og glad.

Monstera’en er bundet op med snor, så den ikke overtager hele stuen. På væggen er der monteret Ferm Plant Holders med hængeplanter, for en dynamisk plantevæg.

 

I lejligheden er der tørrede buketter på alle placeringer, som ikke får naturligt lys. Ved siden af står en ‘dellevase’ fra Lærke Langballe som også kan bruges til stearinlys, som er købt i Greenifys butik på Islands Brygge.

 

Fatsia i Plant Box og en Zamioculcas ‘Raven’ i Sekki Pot fra Ferm skaber grønt blikfang i soveværelset. Her pryder endnu en tørret buket i varmere jordfarver og komplimenteres af den rustrøde Plant Box fra Ferm.

MIN YNDLINGS PLANTE LIGE NU

Mine første ‘rigtige’ planter er faktisk købt hos Greenify – og de kæmper lidt om pladsen som min yndlingsplante. De har klaret flere flytninger, forskellige placeringer og gør mig bare glad helt ind i plantehjertet. Den ene er min ‘must have’ Monstera, som er blevet mega voluminøs og stor, og den anden er mit mere elegante Gummitræ.

I køkkenet og på badeværelset er endnu et par hængeplanter i Hexagon L og Sekki M, så der er mulighed for at skifte ud i plantevæggen i stuen efter humør. I gangen bruges Ferms Wall Box til planter og opbevaring af småtterier, såsom nøgler, huer og handsker.

EN PLANTE JEG ØNSKER MIG

Genfyldskasser er til dig, der allerede har en altankasse fra Greenify. Du kan vælge dine egne planter i Sammensæt Selv-universet eller en af Favoritkasserne.

Et af de helt store ‘key selling points’ ved lejligheden er altanen, som ligger helt isoleret oppe i toppen med udsigt til byen og ‘landet’. Jeg vidste, at vi skulle have en altan, som jeg kunne pynte og pryde med krydderurter, blomster og grønne planter. ‘Egen avl’ af krydderurter er virkelig undervurderet, og Christian elsker at bruge dem i madlavning. Så derfor er mit næste plantekøb en ny omgang genfyldskasser, som vi kan nyde fra det tidlige forår.

MIT BEDSTE PLANTETIP

Jeg købte min Monstera for tre år siden, og den er virkelig vokset meget på trods af mange forskellige miljøændringer. Mange af vores venner siger, at det er helt genialt, at man kan kontrollere den ved at binde den lidt op. Så det må nok være det bedste plantetip jeg har! Især hvis gulvpladsen synes lidt trang, så kan en krog i loftet og lidt snor gøre store underværker.