Forårspleje af dine stueplanter

Forårets længere lyse dage er også begyndelsen på en ny vækstsæson for planter.  Herunder kan du læse de bedste planteplejetips fra vores gartnere for at sikre den bedste start på sæsonen.

Gødning: Vækstsæson = gødningssæson. Start med let gødning én gang om måneden. Brug evt. Greenifys 100% organiske planteeliksir med tang.

Ompotning: Hvis én eller flere af dine planter har behov for ny jord eller en større krukke, er det i vækstsæsonen det skal ske. Tjek evt. om dine planter har brug for et lag frisk jord på toppen. 

Rengøring: Fjern støv fra plantens blade med en blød klud for at sikre, at de modtager tilstrækkeligt lys. Brug evt. Greenifys 'Junglemist' for at tilføre mikronæringsstoffer og styrke plantens modstandsdygtighed overfor bladsvampe.

Vanding: I vækstsæsonen vil dine planters vandingsbehov ændre sig. Både varme, lys og plantens øgede tørst, betyder at du skal øge vanding. Juster gradvist dine vandinger og hold øje med overvanding. Brug evt. selvvandingsglas for stabil vanding efter behov.

Beskæring: Fjern eventuelle døde eller gule blade og udfør let beskæring for at fremme en sund vækst.

Lysforhold: Juster dine planters placering for at sikre dem den rette mængde lys.

Læs mere om dine stueplanters tegn på (mis)trivsel i vores Plante FAQ og find inspiration til nye stueplanter her.