Få en ferieklar altan

Sommerferien er lige om hjørnet, kufferten er så småt pakket og din altan er smuk og frodig. Jeg vil gerne give dig fem tips til, hvordan du kan gøre din altan klar, så du kan tage på ferie med god samvittighed. Du kan læse dem lige her:

Apollo_Æbletræ_GreenifyHørpalme_stor_detalje_Greenify Brombær_detalje_Greenify

 


 

Allier dig med din nabo, ven eller kollega

Skal du på ferie i mere end 2 uger, er det altid en god ide at få en nabo eller ven til at komme forbi og se, om dine planter har det godt. Hvis solen skinner flere dage i træk, vil de fleste planter og krydderurter have brug for vand. Sæt din ven, kæreste eller bedsteforælder ind i, hvordan dine planter skal passes. Måske er der f.eks. forskel på, hvor meget vand de hver især skal have.

Vand dine planter på forhånd

Du kan med fordel vande dine planter på forhånd. Har du krukker eller altankasser med vandreservoir vil overskydende vand løbe fra, så du skal ikke være nervøs for at overvande. Sørg for, at dine planters jord er godt fugtig og vand lige før du tager afsted på ferie.

Ferieklar Altan, Greenify

Sørg for at dine altankasser er ordentligt monteret

Det ville være forfærdeligt, hvis du kom hjem til manglende altankasser grundet sommerblæsevejret! Sørg altid for, at dine altankasser er fastgjort ordentligt – så har du både en sikker og ferieklar altan.

Stil mindre hårdføre planter i læ

Planter som f.eks. chili, tomat og æbletræer kan have godt af at blive stillet i læ, når du er væk. Sørg dog for, at de stadig får godt med sollys.

Gød dine planter, inden du tager af sted

Sørg for at give dine planter et ekstra skud kærlighed, inden du for alvor pakker sydhavsfrugterne og drager af sted. De vil elske dig for det #plantererlove

 

Du kan også altid besøge vores planteguide og finde flere gode råd til din urbane have. 

Mange hilsner

Michala ..