Sådan holder du myggene væk med Mynte, Citronmelisse og Lavendel i krukker i dit uderum

Sommeren er en tid for udendørs hygge, grillfester og afslapning i haven. Desværre er det også højsæson for myg. Heldigvis findes der naturlige løsninger til at holde de irriterende insekter væk, og samtidig pynte din terrasse eller altan.

Ved at plante mynte, citronmelisse og lavendel i krukker, kan du skabe et smukt og myggefrit udemiljø.


Mynte er kendt for sin friske duft, men den fungerer også som en effektiv myggeafskrækkelse. Myg bryder sig ikke om den stærke aroma fra mynteblade, hvilket gør den til en perfekt plante til at holde dem væk. Desuden er mynte fantastisk til at bruge i sommerdrinks og salater, så du får både glæde af dens funktion og smag.

Citronmelisse har en dejlig citronduft, som myg afskyr. Det er en hårdfør plante, der trives godt i krukker og kræver minimal pasning. Du kan også gnide et par citronmelisseblade mellem dine hænder og påføre duften direkte på huden for ekstra beskyttelse.

Duftgeranium 'Mosquito' er en populær plante kendt for sin evne til at frastøde myg, hvilket gør den ideel til placering på terrasser eller ved indgangspartier. Denne variant af duftgeranium har fint indskårne dekorative blade, der, når de gnides, udsender en stærk citronduft, hvilket menes at være medvirkende til at holde myg på afstand.

Lavendel er ikke kun smuk med sine lilla blomster, men dens duft virker også afskrækkende på myg. Desuden tilføjer lavendel et æstetisk og afslappende element til din udendørs indretning. Lavendel kan også tørres og bruges i duftposer, der kan placeres rundt omkring i hjemmet for at holde myggene væk indendørs.

Den lette vej til et myggefrit uderum
Hos Greenify tilbyder vi mynte, citronmelisse og lavendel klar til at pynte din have, terrasse eller altan. Med disse planter kan du nyde en myggefri sommer på en naturlig og smuk måde.