Planteguide fra Greenify - Få planter leveret direkte til døren

Greenify planteguide

Vi vil gerne gøre det så nemt som muligt for dig at indrette dit hjem med planter,
derfor har vi her samlet nyttig planteinformation.
Hvis der er spørgsmål du ikke finder svar på, er du altid velkommen til at sende os en
mail på info@greenify.dk - så skal vi hjælpe dig så godt vi kan. 

MERE GODE TIPS

Giv dine planter et brusebad fra tid til anden, da mange stueplanter elsker høj luftfugtighed. De vil elske dig for det.

Sæt filtdutter under underskålen til din potte, så du skåner dine møbler fra ridser. Ved at løfte underskålen lidt fra overfladen øger du cirkulationen under potten, og undgår derved eventuelle fugtskader.

Mange planter drejer sine blade efter hvor solens stråler kommer fra. Drej derfor dine planter med jævne mellemrum, så alle blade får lige meget sol. Så får du heller ikke en skævt voksende plante.

MERE VANDING

Hvornår og hvor meget skal jeg vande?

Sørg for at mærke jorden, som planten er sat i. Er jorden fugtig, er der ingen grund til at vande planten her og nu. Er planten derimod tør, så kan du roligt give din plante vand.

Forsøg dig frem i forhold til mængden, men sørg for at planten kan rumme vandmængden – du skal generelt passe på med at overvande eller sjatvande dine planter. Sjatvandninger får plantens rodnet til at kravle op mod overfladen. Dette kan være med til at svække planten og i værste fald medføre råd i rødderne.

Er du i tvivl, så kig på planten. Hvis du kan se, at bladene hænger eller de bliver gule/brune, så kan det være at de enten ikke får nok vand eller mangler gødning.

Start med at mærke jorden – er den helt tør, så mangler din plante nok vand. Er jorden derimod fugtig eller decideret våd, så kan det være tegn på at den mangler gødning eller er blevet overvandet. Her er det kun dig, der ved, hvilket af scenarierne, der er det mest sandsynlige.

Hvorfor må jeg ikke vande, når jorden er fugtig?

Når jorden er fugtig er dette en indikator for, at planten endnu ikke har kunne optage al væske. Vælger du at vande for ofte, kan dette bl.a. medføre at planten rådner eller at små dyr flytter ind. De fleste planter skal vandes ’fra oven’. Dette gør du bedst ved at fylde krukken til randen med vand og lade planten suge vandet til sig. Efter ca. 15-20 minutter fjerner du underskål eller prop og lader overskydende vand løbe ud i f.eks. din håndvask.

Hvordan skal temperaturen på vandet være?

Koldt vand er ikke ligeså lækkert for planten, som det er for dig. Du skal derfor helst lade dit vand have en temperatur på over 10 grader, men ikke lunkent. Du kan eventuelt hælde vand op i din vandkande og lade det stå ved stuetemperatur i noget tid.

MERE PROBLEMER

Mine planter har fået bladlus!

Skulle det ske, at dine planter er plaget af bladlus, kan du med fordel benytte dette tip:

Tag en vandforstøver der kan rumme ca. ½ liter.

Hæld 1 dl. husholdningssprit i

Fyld vandforstøveren næsten helt op

Hæld 2 tryk opvaskemiddel i inden du placerer sprøjtehovedet på forstøveren.

Vend vandforstøveren et par gange så det hele er blandet sammen og sprøjt så, hvor bladlusene er.

Min Monstera har fået brune blade!

For koldt: Hvis din stueplante begynder at få brunlige blade, kan det være et tegn på, at din plante står for koldt. Dette kan især være et problem, hvis din plante er ung og dermed ikke helt ligeså robust som de ældre og større planter.

Hvis din plante står i dit vindue, kan det være en god ide at stille den ned på gulvet i stedet, så den får mere varme.

Direkte sol: Planter som Monstera, Philodendron og Alocasia kan ikke tåle direkte sollys. Hvis de får lov til at stå direkte i solen, kan bladene blive solskoldede – ja du læste rigtigt: solskoldede! Derfor skal du altid sørge for, at din Monstera eller Alocasia står i et lyst rum, men uden direkte sol.

Min sukkulent er begyndt at 'tilte'!

Er din sukkulent eller kaktus begyndt næsten at ‘hælde’ ud over en side, så kan det sagtens være, at du har overvandet din plante.

Forsøg dig med at lade din sukkulent tørre helt ud og ret den så op igen. Det skulle gerne hjælpe!

 

MERE VIND & VEJR

Det danske vejr er omskifteligt og man kan aldrig regne med hverken sol eller nedbør.

Derfor skal du holde øje med planterne i din altankasse eller udendørs krukker og vande dem, når de har behov for det. Det har de typisk en gang om ugen. I varme/tørre perioder kan det dog være nødvendigt at vande op til tre gange om ugen, mens vandingen i fugtige, kølige perioder bør være mere sparsom. På varme sommerdage er det en god ide at vande dine udendørs planter om aftenen, så vandet ikke fordamper.

Dine planter trives bedst, hvis du gøder dem regelmæssigt. Her anbefaler vi vores egen hjemmelavede Øko-eliksir. Du kan med fordel gøde dine planter, hver gang du vander dem i perioden fra april til august.

økologisk universalgødningMERE GØDNING

Det er vigtigt, at du sørger for at gøde planten i dens vækstperiode. Dette sørger for, at planten har optimal næring i jorden, så den kan vokse sig stor og stærk.

Vi har udviklet vores egen økologiske universalgødning, som er sammensat af nogle af de bedste, økologiske ingredienser, som sørger for en bæredygtig vækst.

Sådan her bruger du Greenify's økologiske universalgødning!

Dosering

5 ml til l liter vand

Brugsanvisning

Gødningen rystes godt før brug og blandes med vand i vandkanden.

Vask hænderne efter brug.

Gød ugentligt, marts-oktober.

TOP