Få en ferieklar altan

/ / Inspiration

Sommerferien er lige om hjørnet, studenterne er ved at få huer på og din altan er smuk og frodig. Jeg vil gerne give dig et par tips til, hvordan du kan gøre din altan klar, så du kan tage på ferie med god samvittighed. Du kan læse dem lige her:

 

 

Vælg altankasser med vandreservoir

Det betyder mere end man lige tror at vælge de helt rigtige altankasser. Som vi alle ved, kan man aldrig rigtig stole på det danske sommervejr. Derfor er det vigtigt, at evt. regnvand kan løbe fra, så dine planter ikke drukner, imens du er på ferie. Ved at vælge altankasser med vandreservoir, er du sikret, at vand kan løbe fra, men også at dine altankasser holder på fugten, så dine planter ikke tørrer ud.

 

Allier dig med din nabo, ven eller kollega

Skal du på ferie i mere end 2 uger, er det altid en god ide at få en nabo eller ven til at komme forbi og se, om dine planter har det godt. Hvis solen skinner flere dage i træk, vil de fleste planter og krydderurter have brug for vand. Sæt din ven, kæreste eller bedsteforælder ind i, hvordan dine planter skal passes. Måske er der f.eks. forskel på, hvor meget vand de hver især skal have.

 

Vand dine planter på forhånd

Du kan med fordel vande dine planter på forhånd. Har du krukker eller altankasser med vandreservoir vil overskydende vand løbe fra, så du skal ikke være nervøs for at overvande. Sørg for, at dine planters jord er godt fugtig og vand lige før du tager afsted på ferie.

 Ferieklar Altan, Greenify

 

Sørg for at dine altankasser er ordentligt monteret

Det ville være forfærdeligt, hvis du kom hjem til manglende altankasser grundet sommerblæsevejret! Sørg altid for, at dine altankasser er fastgjort ordentligt – så har du både en sikker og ferieklar altan.

 

Stil mindre hårdføre planter i læ

Planter som f.eks. chili, tomat og æbletræer kan have godt af at blive stillet i læ, når du er væk. Sørg dog for, at de stadig får godt med sollys.

 

Du kan også altid besøge vores planteguide og finde flere gode råd. Desuden er du altid velkommen til at kontakte os på info@greenify.dk og få gode tips til din sommeraltan.

 

Mange hilsner

Michala 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *